Skimmer, overloop of onderloop

De inox zwembaden van Nouv’eau worden standaard uitgerust met inox 316L hoogwaterlijn skimmers.

De skimmers zorgen voor het verversen van het zwembadwater door middel van afzuiging naar de filterinstallatie. In de skimmers is een mandje voorzien om bladeren en ander vuil op te vangen.

De hoge waterlijn, tussen 2 à 4cm van de boord, zorgt ervoor dat het inox zwembad mooi aansluit op de randafwerking.

Wenst u echter dat het inox zwembad optisch één geheel vormt met de randafwerking dan is het overloopsysteem van Nouv’eau de juiste keuze. De waterlijn staat op dezelfde hoogte als de randafwerking.

Het water loopt over een inox boord en verdwijnt in een sleufje van 1cm tussen deze boord en de terrastegel waarna het opgevangen wordt door inox goten die zich onder het terras bevinden.

Nieuw bij Nouv’eau is het onderloopsysteem, bij dit systeem heeft u een waterstand tot 2cm onder uw terrastegel. Het water verdwijnt onder uw terrastegel en wordt opgevangen in inox goten die zich onder het terras bevinden. Uw terras zweeft als het ware over uw zwembad!

Het zwembadwater loopt vervolgens, zowel bij het overloop- als onderloopsysteem, via een leiding naar een geïsoleerd kunststof buffervat waar het aangezogen wordt richting de filterinstallatie. Opdrijvend vuil wordt onmiddellijk afgeleid naar de goten, skimmers zijn dus overbodig.

U heeft de keuze tussen één, meerdere of alle zijden over- of onderloop.

Het kostenplaatje van een over- of onderloopsysteem ligt wel relatief hoger.