Duurzaamheid en onderhoud

Een zwembad kan uit verschillende materialen vervaardigd worden. U stelt zich de vraag of het design u bevalt maar ook of het om een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing gaat. En niet minder belangrijk: of u waar voor uw geld krijgt.

Uit budgetoverwegingen wordt vaak gekozen voor polyester of beton. Maar op termijn brengen deze materialen heel wat onderhoud- en herstellingskosten met zich mee. Wanneer u betaalt voor een zwembad dat permanent in uw tuin geïntegreerd wordt, wilt u er zeker van zijn dat u er voor lange termijn zorgeloos van kunt genieten.

Inox vergt nagenoeg geen onderhoud en geen herstellingen in tegenstelling tot andere materialen. Het is sterk, duurzaam, waterdicht, breekt niet, krimpt niet, brokkelt niet af en wordt niet poreus. Het gladde en poriënvrije oppervlak van inox zorgt ervoor dat er geen algen en micro-organismen gevormd worden op de wanden en bodem van uw zwembad. Het, in vergelijking met andere materialen voor zwembadbouw, beperkte gewicht en de flexibiliteit zorgt voor heel wat architecturale mogelijkheden.

Voor een relatief hogere kostprijs krijgt u dus een onverslijtbaar en uiterst onderhoudsvriendelijk zwembad op maat!

Roestvast staal

De roestvaste eigenschap van rvs of inox komt door de natuurlijke beschermlaag, deze wordt onmiddellijk gevormd in een oxiderende atmosfeer; lucht, water of elke vloeistof die zuurstof bevat. Deze beschermende laag verzegelt het metaal en beschermt het tegen verdere oxidatie. Nouv’eau gebruikt inox met een 316L legering, deze is het meest geschikt voor zwembaden.