Inox Zwembaden

Het perfecte zwembad voor u.

Inox zwembaden, dat is waar Nouv’eau in excelleert. Deze onderhoudsvriendelijke zwembaden met luxueus uiterlijk zijn perfect om uw woning en tuin een extra dimensie te geven. Het esthetisch mooie uiterlijk van deze zwembaden brengt de vakantiesfeer tot bij u thuis. Het is een sociale ontmoetingsplaats voor vrienden en familie, maar tegelijkertijd is het ook een attractie voor de kinderen.


Voordelen van Inox zwembaden

Graag sommen we de voordelen van inox zwembaden even voor u op:

  • Tijdloos design dat pure klasse uitstraalt.
  • De unieke waterkleur zorgt ervoor dat inox zwembaden perfect opgaan in de tuin.
  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch karakter waarbij algen en micro-organismen geen kans maken vanwege het poriënvrije oppervlak.
  • Door de weerkaatsing van het zonlicht wordt een inox zwembad op natuurlijke wijze opgewarmd, zo bespaart u energie.
  • Een inox zwembad gaat levenslang mee in tegenstelling tot andere zwembadmaterialen.
  • De optimale warmterecuperatie die verzorgd wordt door de weerkaatsing van het zonlicht op de bodem en zijkanten van het zwembad zorgen ervoor dat al het water verwarmd wordt, en dus niet enkel de bovenste regionen van het water.
  • Inox zwembaden zijn recycleerbaar, wat uw ecologische voetafdruk beperkt.
Maak een afspraak

Vragen

Denkt u na over het aanleggen van een inox zwembad? Worstelt u nog met vragen over een zwembad in de tuin? Nouv’eau is dé specialist op vlak van inox zwembaden en wij staan u graag te woord. Met plezier beantwoorden wij al uw vragen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Inplanting & Afmetingen

De positie van het zwembad is uitermate belangrijk, het gaat immers deel uitmaken van uw levensstijl.

Samen met u bekijkt Nouv’eau de mogelijkheden rekening houdend met factoren zoals zon, wind, comfort, aansluiting op de tuin, zicht vanuit de woning...

De inox zwembaden van Nouv’eau zijn verkrijgbaar in een aantal standaardafmetingen: Lengte 6, 8, 10 of 12m; Breedte 3 of 4m; Diepte 1,5m.

Naast de standaardafmetingen ontwerpt Nouv’eau ook inox zwembaden op maat.

Skimmer

De inox zwembaden van Nouv’eau worden standaard uitgerust met inox 316L hoogwaterlijn skimmers.

De skimmers zorgen voor het afromen van het zwembadwater door middel van afzuiging naar de filterinstallatie. In de skimmers is een mandje voorzien om bladeren en ander vuil op te vangen.

De hoge waterlijn, ca. 4cm van de boord, zorgt ervoor dat het inox zwembad mooi aansluit op de randafwerking.

Overloop

Wenst u echter dat het inox zwembad optisch één geheel vormt met de randafwerking dan is het overloopsysteem van Nouv’eau de juiste keuze. De waterlijn staat op dezelfde hoogte als de randafwerking.

Het water loopt over een inox boord en verdwijnt in een sleufje van 1,5cm tussen deze boord en de terrastegel waarna het opgevangen wordt door inox goten die zich onder het terras bevinden.

Onderloop

Een onderloopzwembad behoort ook tot de mogelijkheden, hierbij verdwijnt het water 2cm onder de randafwerking richting de opvanggoten. De randafwerking zweeft als het water over het wateroppervlak.

Ik wil graag meer weten

Opties

Inox hoektrap

Indien u de volledige lengte van uw zwembad wenst te benutten kiest u best voor een hoektrap. Deze is te verkrijgen in twee uitvoeringen: 3 zwevende schuine of rechte treden. De gesloten (niet-zwevende variant) behoort ook tot de mogelijkheden.

Trap over de gehele breedte

Indien baantjes zwemmen minder aan u besteed is kunt u ook kiezen voor een trap over de gehele breedte. Deze royale trap met een eerste trede van ca. 1m breed kan tevens ook gebruikt worden als zit- of ligbank. Het rolluik bevindt zich in de ruimte onder de trap. Indien onderhoud vereist is aan het rolluik kan de eerste trede gedemonteerd worden om zo toegang te krijgen tot het rolluik.

Strandingang

Dit ondiepe deel is vergelijkbaar met de eerste trede van een trap over de gehele breedte. Het kan dienen als zitbank, ligbank en om pootje te baden. Het rolluik bevindt zich onder de strandingang.

Ondergrondse rolluiknis

Indien u geen trap over de gehele breedte of strandingang kiest, dient een aparte nis voorzien te worden waarin het rolluik opgeborgen wordt. Deze nis bestaat eveneens uit inox 316L en bevindt zich achter het zwembad. De nis is zo gebouwd dat deze geen invloed heeft op de randafwerking. Bij onderhoudswerken is deze via het zwembad toegankelijk door middel van een demonteerbare plaat die de nis van het zwembad scheidt.

Inox leuning en handgreep

Uit veiligheids- of comfortoverwegingen kunt u ervoor kiezen om de trap van een leuning en/of het inox zwembad van een handgreep te voorzien. Deze worden op maat gemaakt en zijn eveneens uit inox 316L.

Inbouwstukken

De inspuitmonden, verlichtingsarmaturen en bodemaanzuig worden voorzien in inox 316L.

De positie en het aantal wordt met u besproken.

Gepersonaliseerde afwerking:
  • Standaardborsteling (DP400)

  • Vibrinox (gewapperd): borsteling in alle richtingen waardoor krassen niet meer zichtbaar zijn

  • (Bedrijfs)logo of tekening geborsteld op bodem of wand(en)

Zwembadopties

Constructie

De inox zwembaden van Nouv’eau bestaan uit een draagstructuur van inox kokers waarin de 2mm dikke inox platen handmatig aan elkaar gelast worden volgens het TIG-procedé.

Zo wordt een 100% waterdicht, esthetisch verfijnd en duurzaam inox zwembad gecreëerd.

Het lassen gebeurt in het atelier, de inox zwembaden van Nouv’eau worden dus in één geheel geleverd (mono-block).

Bij moeilijke bereikbaarheid van de werf of bij buitensporige afmetingen dient het inox zwembad op de werf gelast te worden.

Plaatsing

Bij een buitenbad wordt, na het uitgraven van de put, als ondergrond voor het inox zwembad een gewapende betonplaat (15cm dik en waterpas) gegoten.

Na het aansluiten van de leidingen wordt rondom het inox zwembad 50cm gestabiliseerd zand aangevoerd als extra versteviging.

Maak een afspraak

Uw inox zwembad

Tijdloos design dat pure klasse uitstraalt.

>