Techniek

Hoogwaardige technieken

Waterbehandeling

De filterinstallatie bestaat uit een hoogwaardige circulatiepomp, het hart van het zwembad, die het water uit het zwembad aanzuigt en het door de filterinstallatie en verwarming zo terug naar het zwembad pompt.

Standaard werken we met een energiezuinige pomp, deze frequentiegestuurde pomp met borstelloze motor verbruikt minder dan een standaard zwembadpomp en heeft een langere levensduur.

Het water wordt gefilterd door een multi-cycloonfilter die reed 80% van het vuil tegenhoudt. Deze moet slechts gemiddeld om de 2 maanden gespoeld worden met slechts ca. 20l waterverbruik als gevolg.

Vervolgens worden de resterende 20% fijne vuildeeltjes uit het water gefilterd door een patroonfilter. De patroonfilter dient slechts 1 x per jaar, tijdens het winter- of zomerklaar maken van het zwembad.

Door de multi-cycloonfilter voor de patroonfilter te plaatsen is het onderhoud dus beperkt aan de patroonfilter maar zullen de patronen dubbel zo lang meegaan tot wel 8 jaar.

Het filteren van het zwemwater alleen is niet genoeg.

Bacteriën, schimmels, algen en andere micro-organismen dienen vernietigd te worden.

Er bestaan heel wat manieren om dit te doen: chloor, ozon, ionisatie, zoutelektrolyse, ...

Nouv’eau werkt op twee manieren:

Chloor in combinatie met een UV-sterilisatie

Door een automatisch doseertoestel wordt vloeibare chloor en pH- toegediend aan het water. De UV-lamp zorgt ervoor dat de chloramines en tri-chloramide (irriterende en ruikende bijproducten van de chloorontsmetting) grotendeels vernietigd worden én ze werkt ook kiemdodend. We kunnen dus een minimum aan chloor gebruiken en bovendien de negatieve aspecten van chloor quasi geheel wegwerken. Dit is de goedkoopste oplossing bij aankoop, maar er zijn nog steeds een minimale hoeveelheid chemicaliën aanwezig.

Celmembraanelektrolyse: chloorvrij zwemmen in zwembadwater van drinkwaterkwaliteit.

Deze automatische ontsmetting gebruikt enkel regenereerzout, het zout bevindt zich in het toestel niet in het water! Door middel van elektrolyse wordt van het zout desinfecterend gas gemaakt dat volledig oplost in het water en het kiemdodend maakt. Er bestaat geen gasoverschot wat dit systeem uiterst veilig maakt. Deze oplossing is duurder in aankoop maar doordat slechts 50kg zout per jaar toegediend moet worden is het goedkoop in gebruik en niet te vergeten gemakkelijk. Ook is het zwemmen in water zonder chemicaliën niet alleen zeer aangenaam maar ook gezonder, zeker voor mensen met gevoelige huid of luchtwegen.

Maak een afspraak

Verwarming

Door uw zwembad te verwarmen kunt u bijna het hele jaar door zwemmen.

Nouv’eau stelt twee mogelijkheden voor, al dan niet in combinatie:

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar warmt het zwembadwater op door warmte uit te wisselen met de centrale verwarming van de woning (aardgas, dieptewarmtepomp…).

De investeringskost ligt lager dan bij een warmtepomp, maar de verbruikskost ligt meestal hoger.

Voor binnenbaden is dit wel geschikt doordat deze minder snel warmte verliezen en het hele jaar door gebruikt worden.

Warmtepomp

Een (elektrische) warmtepomp zuigt buitenlucht aan en maakt deze lucht warmer door middel van een compressor die de lucht samenperst. De warmte wordt uitgewisseld met het zwemwater en de koude lucht wordt opnieuw uitgeblazen. Hoe warmer de buitenlucht hoe hoger het rendement.

Daarom is het aangewezen om een warmtepomp slechts te gebruiken bij een buitentemperatuur vanaf 15°C

De investeringskost ligt hoger maar het verbruik ligt een pak lager dan bij een warmtewisselaar.

Een warmtepomp wordt vooral gebruikt voor buitenbaden.

Combinatie warmtewisselaar-warmtepomp

Indien u een buitenzwembad heeft en u wenst het hele jaar door te genieten van warm zwemwater dan kunt u tijdens de zomer gebruik maken van de energiezuinige warmtepomp en ’s winters verwarmen met de warmtewisselaar.

Verlichting

Verlichting in het zwembad zorgt er niet alleen voor dat u ’s avonds kunt zwemmen, het creëert een feeërieke sfeer op een romantische avond of tuinfeest.

Nouv’eau kiest resoluut voor de LED-technologie. LED is 80% energiezuiniger en gaat 14 keer langer mee dan traditionele halogeenlampen.

U heeft de keuze tussen wit of RGB waarbij u beschikt over een brede waaier aan kleuren.

De armatuur bestaat steeds uit inox 316L.

Afdekking

Nouv’eau kiest resoluut voor polycarbonaat anti-alg solar lamellen in 3 kleuren: metallic, bronze en black smoked.

De solar-functie zorgt voor natuurlijke opwarming door de zon waardoor uw warmtepomp ontlast wordt en u dus energie bespaart.

Polycarbonaat is veel sterker dan pvc en heeft een levenstermijn van ca. 12-14 jaar wat bijna het dubbele is van pvc solar lamellen. Bovendien worden de eindkappen gelast en niet gelijmd waardoor er op termijn geen water kan komen in de gesloten kamers. Algenvorming in de lamellen is dus onbestaande. Het anti-alg scharnier zorgt voor een uiterst onderhoudsvriendelijk rolluik doordat geen algen in het scharnierpunt ontstaan.

Het lichtdicht afdekken van uw zwembad is belangrijk om afbraak van de ontsmetting door UV maar ook om de groei van micro-organismen samen met de ontsmetting tegen te gaan.

De afdekking heeft voldoende draagkracht voor kinderen en huisdieren en zorgt dus voor een veiligere zwembadomgeving.

Automatisatie

Een geautomatiseerd systeem dat alle parameters van uw zwembad bewaakt en aanstuurt, het kan!

De waterkwaliteit en andere functies worden gemeten en bijgestuurd.

Het is mogelijk dit van op afstand te bedienen zodat Nouv’eau de kwaliteit van uw zwemwater kan garanderen zonder daarvoor ter plaatse te komen.

Op deze manier is een gezonde en veilige zwembadomgeving gewaarborgd.

Ook kunt u met een smartphone of (tablet) pc via het internet verschillende parameters consulteren, uw verlichting bedienen etc.

Door de unieke aansturing van de frequentiegestuurde pomp, waarbij zowel de snelheid als de werkingsduur gestuurd worden in functie van de behoefte van het zwembad, kan tot 90% bespaard worden op het energieverbruik van de filterinstallatie.

Ook het verbruik van chemicaliën neemt af.

De filtratie en waterbehandeling worden aangepast in functie van de stand van het rolluik (open of gesloten).

Wat u wellicht het meest zal appreciëren aan dit systeem is het gebruiksgemak

Op die manier hoeft u enkel nog te genieten van uw inox zwembad !

Toebehoren

Zwembadrobot

Uw inox zwembad schoonmaken, dat hoeft u niet zelf te doen. Het vuil krijgt geen kans om zich aan de poriënvrije wanden van het inox zwembad te hechten, het zakt naar de bodem. U hoeft enkel de automatische zwembadrobot, vergelijkbaar met een automatische stofzuiger, in het zwembad te zetten. Deze zuigt het vuil op en houdt het bij in zijn filter. Deze werkt dus los van het filtersysteem zodat uw pomp en patroonfilter niet extra belast worden. De robot werkt op batterij en is dus volledig draadloos.

Techniek

Hoogwaardige technieken