Waterbehandeling

De filterinstallatie bestaat uit een hoogwaardige circulatiepomp, het hart van het zwembad, die het water uit het zwembad aanzuigt en het door de filterinstallatie zo terug naar het zwembad pompt.

Optioneel is een energiezuinige pomp te verkrijgen, deze frequentiegestuurde pomp met borstelloze motor verbruikt tot 90% minder dan een standaard zwembadpomp en heeft een langere levensduur.

Het water wordt gefilterd door een filtervat gevuld met EGFM (ecologisch glas filter medium). In tegenstelling tot zand dient het glas filter medium maar om de 10 jaar vervangen te worden. Het klit niet samen waardoor de filtratie optimaal blijft. Door de elektrostatische eigenschap van dit medium blijven ook de kleinste vuildeeltjes achter in de filter.

Het filteren van het zwemwater alleen is niet genoeg.

Bacteriën, schimmels, algen en andere micro-organismen dienen vernietigd te worden.

Er bestaan heel wat manieren om dit te doen: chloor, ozon, ionisatie, zoutelektrolyse, ...

Wanneer u een ontsmettingssysteem gebruikt dat enkel ter hoogte van de technische installatie ontsmet, kunt u alsnog algenvorming krijgen door de in het zwembad achtergebleven vuildeeltjes.

Nouv’eau gelooft daarom steevast in chloor, een ontsmettingsmiddel dat zich IN het zwemwater bevindt, in combinatie met een UV-lamp.

De UV-lamp, die ook ontsmettend werkt, zorgt ervoor dat het chloorgehalte tot een minimum beperkt kan blijven. Bovendien breekt ze de gebonden chloor, die zorgt voor geur en irritatie, af.

Zo geniet u van quasi geurloos, kristalhelder, gezond en zacht zwemwater!